tisdag 4 november 2008

Varför sover hon inte ??




Nu har det varit några ganska dryga nätter med Alva. Hon vaknar "stup i kvarten" och vill äta. Det går max 2 timmar mellan gångerna och det duger inte med nappen åt henne utan hon vill ha mat.... Jag vet ju att det är bara att härda ut och att det blir bättre så småningom, men det är sååå jobbigt när man precis har somnat som skönast !! Det konstiga är att när det väl blir morgon och hon ler sitt soligaste leende så är man helt plötsligt inte trött längre. Konstigt vilken effekt små bebisar har på en !! Vi har provat att ge henne lite mat i flaska för att se om det kan vara så att hon inte blir mätt på bara bröstmjölk....men flaskan ratade hon direkt. Nappen åkte bara in och ut ur munnen på henne. Det kanske är en vanesak. Hon får väl prova några gånger till.
Jag, Uffe och Alva har nyss varit ute på en promenad runt Kålgårn. Det är jättefint väder och det ligger faktiskt lite snö kvar också. Nu ska vi ner på stan och fixa några grejer och sen blir det nog lite bad på Lugnet om barnen vill....och det vill de nog !
Föresten så hittade Alva sina fötter nyss. Se bilden ovan. Alltid kul när man ser nya saker i utvecklingen !

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja som tur är går det över! Men visst är det jobbigt! Här ammas det också rätt ofta men jag brukar få iaf en period av 3-4 timmarns sammanhängande sömn.
Fin body, en sån har Alma också!
Klart vi måste få till en träff snart, ska vi titta på ett datum innan jul kanske?

Anonym sa...

Men pluttan då...Hon håller väl på och ska växa massor nu då och vill stimulera så det produceras ännu mera mat...men varför på natten???Man växer ju faktiskt mest när man sover!!Du får gå och lägga dig en stund på dagen när de stora är i skolan.Ta powernaps, ha en nyckelknippa i handen, och ha armen utanför sängen/ soffan, när nyckeln trillar i golvet, då har du fått perfekt vilostund. Prova det! Det är kanon, blir inte för lite och inte för mycket sömn. Kram kram, bonden kallar!!

Unknown sa...

Hu ja, den där perioden med vakennätter är jag inte ett dugg avis på ;-)